Draagdoek Lenen

Draagdoek en draagzak lenen en uitproberen

Geweven draagdoek lenen

De geweven doek is de meest ergonomische en meest veelzijdige variant van alle babydragers. Wanneer je de draagdoek op de juiste manier knoopt, wordt het gewicht van je kindje perfect verdeeld over je schouders, je rug en je heupen. Hierdoor kun je uren comfortabel dragen, zonder last te krijgen van je rug, schouders, of snijdende banden.

Met een geweven doek zijn er tal van manieren om je kindje te dragen. Je kunt er je kindje mee op je heup dragen of tegen je borst (buikdragen) en je kunt er zelfs je kindje mee op je rug dragen. Een geweven draagdoek is door de speciale manier van weven soepel en tegelijkertijd heel erg sterk, waardoor je een geweven draagdoek kunt gebruiken vanaf de geboorte tot ver in de peutertijd.

Ook mensen die veel last hebben van hun rug, schouders of hun bekken, kunnen veel voordeel behalen uit het dragen met een doek. Hierbij moet je er dan wel goed op letten dat je het beste je kindje hoog en dicht tegen je aan draagt. Hierdoor blijft je houding tijdens het staan/lopen het meest optimaal en wordt het gewicht van je kindje het beste over je lichaam verdeeld. In al deze gevallen is het ook het beste om symmetrisch te dragen (dus niet heupdragen). Mocht je klachten hebben en je wil gaan dragen, overleg dit dan altijd eerst met je behandelend arts of therapeut! Hij/zij kan het beste bepalen of het in jouw specifieke situatie verantwoord is om te gaan dragen.

Laat je niet afschrikken door de lengte van de doek. Het ziet er echt ingewikkelder uit dan het is! Bij elke draagdoek zit een duidelijke foto-instructie hoe de doek te knopen. Ook op internet zijn veel duidelijke filmpjes te vinden over hoe je een draagdoek veilig en comfortabel kunt omknopen. En mocht het je dan nog niet duidelijk zijn, dan kun je altijd nog een draagconsulent om hulp vragen. Draagdoek Lenen heeft een persoonlijke draagconsulent in dienst, maar mocht deze te ver weg wonen, dan kun je altijd even kijken op www.draagdoekconsulenten.nl, waar je alle draagconsulenten van Nederland op een rijtje vindt.

Klik op onderstaande link om een geweven draagdoek te lenen via JustCarry.nl

Draagdoek Lenen


Leave a Reply